Et nyt og spændende år er begyndt og traditionen tro kigger man tilbage på året, der er gået og en lille smule frem.

2019 blev på mange måder et spændende år med både et EU-valg og et Folketingsvalg, der satte sit præg på dagsordnerne. Også det efterfølgende formandsopgør i Venstre blev skelsættende, og vil blive noget, vi husker året for. Men trods de mange nationale dagsordner, så havde vi i Venstre i Middelfart også et travlt år, ikke alene fik vi fusioneret til én forening og samlet gode kræfter til nye mål, men lokalt vil 2019 nok mest vil blive husket som ”året, hvor vi sagde nej til budgettet”.

For mange var overraskede over vores udmelding til et ellers uproblematisk budget. Men sjældent har vi fået større opbakning i mails, til møder og på gaden. Vores standhaftighed i forhold til renoveringen af Vestre skole og sammenlægningen af Perronen/entreprenørgården og vores prioritering af kerneopgaverne, er blevet bemærket. Vi har vist, at der er et troværdigt alternativ, og at bred enighed ikke er en selvfølge. Vi står ved vores holdninger, og det giver respekt.

Der har været flere store sager i løbet af året, der fortjener at blive nævnt. Venstre var fx med i beslutningen om at fremtidssikre Middelfart by ved købet af havnen. Vi inde i en afgørende fase om Middelfart by er i udvikling eller afvikling som handelsby. Det handler ikke blot om tøj eller sko, men om attraktivitet for bosætning og erhverv. Her er det vigtigt for Venstre, at vi får udvikling i hele kommunen. Derfor starter vi et projekt om udvikling og forskønnelse i Nr. Åby, der arbejdes på udviklingsplaner for alle lokalsamfund, og derfor har vi lagt energi i bl.a. udviklingen af Ejby, hvor det er endt med en velfortjent pris. Der er desuden blevet lagt meget energi i en ny genbrugspladsstruktur.

Men nu handler udvikling jo ikke kun om mursten, men også om muligheder. Vi har presset på for at få kigget på lokale transportmuligheder og en trafiksikkerhedsplan, der vægtes højt i både by og land. Venstre har også taget stor del i udviklingen af skolernes nye vision ”fra middelfartbarn til verdensborger”, der er blevet taget godt i mod. Samtidig glæder os over, at et stort antal nye borgere og virksomheder har valgt at flytte hertil. Den vækst og optimisme skal vi arbejde videre med. Man behøver ikke at se det negative, når man er i opposition. Vi skal blot sikre, at vores fingeraftryk er synlige – og det arbejder vi hele tiden på.

Og der er nok at tage fat på. I det nye år ser vi bl.a. vi frem til udviklingen af et nyt sundhedshus og en god debat om indhold og placering. Et andet stort emne for 2020 vil uden tvivl bliv klima. Det store nationale klimafolkemøde til august vil få stor opmærksomhed. Venstre skal sørge for, at få taletid og trække i en fornuftig og løsningsorienteret retning.

2020 bliver også året, hvor vi starter op på Kommunalvalgs-forberedelserne. Det kommer til at kræve alle gode kræfter, men jeg føler, at vi har et stærkt hold og en ny styrket organisation. Hovedoverskriften for 2020 og frem mod valget bliver: At der skal være et alternativ. Altså et alternativ til borgmesteren, til socialdemokratiet og til plejer-løsningerne. Men vi skal gøre det konstruktiv og med holdning.

Har du lyst til at være med til at påvirke Middelfart kommune ind i det nye årti, så meld dig ind i Venstre og bliv en del af holdet: https://www.venstre.dk/bliv-aktiv/bliv-medlem

Jeg glæder mig til samarbejdet og ønsker alle et rigtigt glædeligt nytår.